· 

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL)

De Rijksoverheid heeft onlangs een nieuwe subsidieregeling aangekondigd: de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL). Bedrijven die zwaar zijn getroffen door de maatregelen tegen het coronavirus komen hiervoor mogelijk in aanmerking.

Dit zijn bijvoorbeeld eet- en drinkgelegenheden, bedrijven die evenementen organiseren en contactberoepen voor uiterlijke verzorging.

 

Op basis van een KVK check kunt u controleren of u in aanmerking komt. Zie hiervoor onderstaande link:

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/adviestool

 

Vanaf heden kan de Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) worden aangevraagd. De aanvraag moet uiterlijk op 30 oktober 2020 17.00 uur zijn ingediend.

 

De TVL is een tegemoetkoming voor mkb-bedrijven die door de coronacrisis minstens 30% minder omzet hebben behaald. Deze omzetdaling moet hebben plaatsgevonden in de periode juni tot en met september 2020. In deze periode moet het bedrijf minstens € 4.000 aan vaste lasten hebben. 

 

Voor alle voorwaarden verwijzen we u naar onderstaande link:

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/voorwaarden

 

De hoogte van de TVL hangt af van het omzetverlies en de branche. Voor de vaste lasten wordt uitgegaan van een branchegemiddelde en niet van de werkelijke vaste lasten. Voor cafés is dit bijvoorbeeld 25% van de omzet. De TVL bedraagt minimaal € 1.000 en maximaal € 50.000. Meer info:

https://www.rvo.nl/subsidie-en-financieringswijzer/tvl/berekening

 

Aanvragen kunt u tot en met 30 oktober 2020 (17u) digitaal via de site van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

 

Voor al uw vragen en verzoeken staan wij uiteraard voor u beschikbaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 076 – 700 25 78 en / of mailen naar salaris@slry.nl