Update 3 reiskostenvergoeding: toch verlenging tot 1 juli!

In ons vorig bericht van 19 maart communiceerden we dat de reiskostenvergoeding per 1 april 2021 op de schop gaat. Woensdagmiddag 24 maart maakte de Belastingdienst echter bekend dat dit verlengd is naar 1 juli 2021. Dat betekent dat de vaste onbelaste reiskostenvergoeding tot 1 juli mag worden uitbetaald door werkgevers.

 

Reisgedrag opnieuw in kaart brengen

Deze verandering neemt echter niet weg dat het verstandig is om het reisgedrag van medewerkers opnieuw in kaart te brengen en alvast na te denken over de manier waarop de reiskosten straks kan worden vergoed.

In het kort uitgelegd: vanaf 1 juli 2021 mag een thuiswerkdag niet meer als een reisdag worden aangewezen. Er mag dan ook geen reiskostenvergoeding meer betaald worden over deze thuiswerkdag, wanneer de medewerker niet minstens 36 weken of 128 dagen naar kantoor reist. De reiskostenvergoeding moet op het nieuwe patroon worden aangepast en mag niet meer gebaseerd zijn op het reisgedrag van vóór de eerste lockdown in maart 2020.

 

Voor al uw vragen en verzoeken staan wij uiteraard voor u beschikbaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 076 – 700 25 78 en / of mailen naar salaris@slry.nl