top of page

Verklaring 'Geen privé gebruik' en geen bijtelling, wat betekent dit voor u als werkgever?


De werkgever wordt gehouden aan de controle van de ritregistratie van werknemer en is verantwoordelijk voor het toepassen van het juiste bijtellingspercentage, de correcte fiscale waarde en de juiste periode. De Belastingdienst kan de ritregistratie van werknemers controleren door te kijken naar de nauwkeurige en consistentie van de vastgestelde gegevens. Men let op:


● Volledig en gecontroleerd alle vereiste details voor elke rit, zoals begin- en eindtijd, start- en        eindlocaties, en het doel van de rit;


● Controleerbare bewijsstukken. Het kunnen dubbele van dubbele documenten, zoals tankbonnen, parkeerkaartjes of agenda-afspraken, om de geregistreerde ritten te staven.


● Privé- en zakelijk onderscheid. De Belastingdienst laat op een duidelijke scheiding tussen zakelijke en privékilometers om alleen de zakelijke kilometers in aanmerking te nemen voor fiscale aftrek.


● Regelmatige actualisatie: Een actuele en bijgewerkte rittenregistratie is van belang, zodat deze gebeurtenis met de feitelijke situatie gedurende het belastingjaar plaatsvindt.Als er twijfels zijn over de juistheid of volledigheid van de ritregistratie, kan de Belastingdienst aanvullende informatie-opties of nader onderzoek doen.

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page