top of page

Betaald ouderschapsverlof

Bijgewerkt op: 5 nov. 2021

De regeling voor ouderschapsverlof wordt per 2 augustus 2022 uitgebreid, zo staat in de Wet betaald ouderschapsverlof die onlangs door de Tweede Kamer is aangenomen. Ouders kunnen vanaf dan (deels) betaald ouderschapsverlof opnemen in het eerste jaar na de geboorte of adoptie van hun kind. Nu is het ouderschapsverlof in principe nog onbetaald.


Situatie per 2 augustus 2022

Medewerkers die ouderschapsverlof willen opnemen, krijgen straks gedurende 9 weken een UWV- uitkering ter hoogte van 50% van hun dagloon (tot 50% van het maximum dagloon). Voorwaarde is; dat de medewerker deze 9 weken betaald verlof opneemt in het eerste levensjaar van zijn kind.

In de huidige situatie is het zo dat werknemers recht hebben op 26 weken ouderschapsverlof voor hun kinderen tot 8 jaar. Dit is onbetaald, tenzij in de cao of arbeidsvoorwaarden anders is afgesproken.


Betaald ouderschapsverlof bij kinderen die geboren zijn vóór 2 augustus 2022

In sommige gevallen geldt de wet ook voor ouders die voor de invoering een kind hebben gekregen. Het kind moet op het moment dat de wet ingaat jonger zijn dan 1 jaar. Ook moeten ouders op dat moment werken (werknemer zijn). En nog niet het volledige recht (26 maal het arbeidsuur per week) op ouderschapsverlof hebben opgenomen.


Heb je vragen over de onbelast vaste reiskostenvergoeding, neem dan contact met ons op via info@slry.nl of bel naar 076 - 700 25 78

26 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commenti


I commenti sono stati disattivati.
bottom of page