top of page

Een online borrel voor uw personeel?

Door de coronacrisis is thuiswerken in een stroomversnelling gekomen. Dat geeft werkgevers nu de mogelijkheid om werknemers een hybride werkplek aan te bieden. Wilt u iets extra’s voor uw werknemers doen en een online borrel organiseren? Houd dan rekening met het volgende.

Bij een online borrel stuurt de werkgever zijn werknemers een pakket toe met enkele drankjes en hapjes. Deze kunnen al dan niet samen online genuttigd worden tijdens een leuke online quiz bijvoorbeeld. Een dergelijk pakket is in beginsel niet vrijgesteld en dus belast als loon. U kunt het wel onderbrengen in de werkkostenregeling.

Vrije ruimte

Brengt u het onder in de werkkostenregeling, dan blijft het borrelpakket onbelast voor de werknemer. Blijft u dit jaar met uw vergoedingen en verstrekkingen binnen de vrije ruimte van de werkkostenregeling, dan hoeft u ook geen belasting te betalen. Bij overschrijding van de vrije ruimte bent u als werkgever 80 procent eindheffing verschuldigd.

Geen nihil-waardering

De nihilwaardering voor consumpties op de werkplek is niet van toepassing op het borrelpakket dat de werknemer thuis nuttigt. De werkplek thuis dient hiervoor namelijk te voldoen aan het begrip werkplek.

Uitzondering

De werkruimte thuis is alleen een werkplek als u als werkgever en werknemer voldoet aan de volgende voorwaarden:

- De ruimte is een zelfstandig gedeelte van de woning: de woning heeft bijvoorbeeld een eigen opgang en eigen sanitair.

- De werkgever heeft met de werknemer een zakelijke huurovereenkomst, waardoor alleen de werkgever over de ruimte beschikt. - De werknemer werkt in deze ruimte.

Als aan alle drie de voorwaarden wordt voldaan, is de werkruimte thuis een werkplek voor de werknemer en is het borrelpakket onbelast.

Verzendkosten

De verzendkosten van het borrelpakket zijn onderdeel van de waarde van het pakket. De waarde van het borrelpakket inclusief verzendkosten komt ten laste van de vrije ruimte als de werkgever dit aanwijst als eindheffingsloon.

Een borrelpakket van € 35 plus € 5 verzendkosten betekent dus een totale waarde van € 40, die u desgewenst kunt onderbrengen in de vrije ruimte van de werkkostenregeling.

Heeft u vragen over de belastingheffing over een borrelpakket, neem dan contact met ons op via info@slry.nl of bel naar 076 - 700 25 78

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page