top of page

Subsidie Praktijkleren 2024


Ook dit jaar zijn wij weer klaar om de regeling Subsidieregeling Praktijkleren voor u te verzorgen. Het aanbod van een praktijk- of werkleerplaats is een ideale manier voor studenten en leerlingen om zich voor te bereiden op de arbeidsmarkt.


Voor het school- of studiejaar 2023 – 2024 is het mogelijk om tot uiterlijk 17 september 2024 (vóór 17:00 uur) aanvragen in te dienen.


Het maximale subsidiebedrag bedraagt ​​€ 2.700,- per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats. In het geval van een overschrijding van het beschikbare subsidiebudget per onderwijscategorie, zal het budget evenredig verdeeld zijn over de aangevraagde aanvragen binnen de categorie. Let op: er zijn 2 belangrijke wijzigingen met ingang van dit jaar:


1. Nieuw Aanvraagportaal

Vanaf 2024 moet de aanvraag worden ingediend via het nieuwe aanvraagportaal bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Het aanvraagformulier verdeeld daarom van verdeelde jaren. Dit kan zelfs gebeuren. Wij raden u aan om de informatie over het nieuwe aanvraagportaal en het gewijzigde aanvraagproces tijdig door te nemen. Voor de aanvraag heeft u eHerkenning met minimaal niveau 3 met machtiging RVO-diensten op niveau eH3 nodig.2. Ketenmachtiging (vanaf 2024)

Indien u wilt dat wij de aanvraag dit jaar namens u verzorgen, houdt u er dan rekening mee dat vanaf dit jaar een ketenmachtiging vereist is om ons als tussenpersoon te bewezen. Het verkrijgen van een ketenmachtiging kan enkele weken in beslag nemen. Neem contact met ons op, zodat we dit op tijd kunnen regelen.Aanvraag door SLRY

Nadat wij uw aanvraag hebben ontvangen, zullen we de vereiste gegevens bij u opvragen hebben. De kosten voor het indienen van de Subsidieregeling Praktijkleren bedragen € 120,- (excl. BTW) per aanvraag.


Daarnaast zijn er dit jaar ook kosten voor eHerkenning/ketenmachtiging. De kosten hiervan bedragen € 35,- per jaar.


Mocht u hier gebruik van willen maken dan willen wij graag vóór donderdag 4 juli bericht ontvangen, zodat we de ketenmachtiging (eHerkenning) in gang kunnen zetten. Tevens ontvangen we graag vóór donderdag 12 september de praktijkovereenkomst een overzicht van het aantal weken begeleiding.

1 weergave0 opmerkingen

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page