top of page

Trends salarisadministratie in 2024

Het einde van het jaar nadert en dat betekent dat we vooruitkijken naar 2024. In de wereld van salarisadministratie zijn er trends die we niet mogen missen. Laten we eens duiken in de drie meest veelbelovende ontwikkelingen.


1. AI in het werk van een salarisprofessional

Een van de grootste trends in 2024 is de toenemende automatisering en integratie van kunstmatige intelligentie (AI) in salarisadministratieprocessen. Van het genereren van salarisoverzichten tot het identificeren van afwijkingen en mogelijke fouten, AI zal de efficiëntie vergroten en menselijke fouten minimaliseren. Ongeveer driekwart van de salarisprofessionals ziet AI als een kans voor het vakgebied en 25% verwacht dat AI binnen drie jaar bepaalde taken zal overnemen (NIRPA, 2023).


2. Groeiende behoefte aan HR-dienstverlening

Naast salarisadministratie willen we steeds vaker dat de personeelsadministratie wordt uitbesteed. Zowel Loket.nl als Nmbrs bieden een steeds meer allesomvattend pakket aan. Met salarissoftware in de cloud kunnen we steeds gemakkelijk verbinden met andere systemen, zoals HR-systemen, boekhoudsoftware, tijdregistratie en planningstools. Inmiddels hebben Loket.nl en Nmbrs meer dan 100 actieve koppelingen met andere bedrijfsapplicaties en nemen hiermee veel werk uit handen. Het verbinden van deze softwarepakketten is eenvoudig in te regelen, waardoor het dubbel invoeren van gegevens tot het verleden behoort. Dit bespaart tijd, moeite en vermijd onnodige fouten. 


3. Toenemende regelgeving

De complexiteit van belastingwetten en regelgeving zal blijven toenemen. Salarisadministrateurs zullen steeds meer investeren in technologieën en trainingen om te voldoen aan de steeds veranderende voorschriften.


Net als elk jaar veranderen op de eerste dag van het nieuwe jaar weer de nodige wetten en regels. Voor salarisprofessionals zijn onder meer de volgende veranderingen met ingang van 1 januari 2024 interessant: Wet invoering minimumuurloon, stijging minimumloon, versobering 30%-regeling, verhoging onbelaste reiskostenvergoeding, eerder toetreden pensoenregeling etc.

9 weergaven0 opmerkingen

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page