top of page

Update 2 reiskostenvergoeding: belangrijke wijziging per 1 april 2021

Bijgewerkt op: 17 aug. 2021

De coronacrisis heeft een grote impact op ons dagelijks leven, zo ook op het reisgedrag van medewerkers. Door het thuiswerkadvies is het woon-werkverkeer voor veel medewerkers veranderd. Niet meer iedere dag in de auto, trein of op de fiets naar het werk, maar achter je bureau in huis. Vorig jaar werd besloten dat de vaste reiskostenvergoeding mocht doorlopen zoals die vóór de eerste lockdown in maart vastgesteld was. Vanaf 1 april 2021 vervalt deze regeling. Hoe ga je daarmee om als werkgever?

Reisgedrag opnieuw in kaart brengen

In het kort uitgelegd: vanaf 1 april 2021 mag een thuiswerkdag niet meer als een reisdag worden aangewezen. Er mag dan ook geen reiskostenvergoeding meer betaald worden over deze thuiswerkdag, wanneer de medewerker niet minstens 36 weken of 128 dagen naar kantoor reist. De reiskostenvergoeding moet op het nieuwe patroon worden aangepast en mag niet meer gebaseerd zijn op het reisgedrag van vóór de eerste lockdown in maart 2020.

Voor al uw vragen en verzoeken staan wij uiteraard voor u beschikbaar. U kunt ons bereiken via telefoonnummer 076 – 700 25 78 en / of mailen naar salaris@slry.nl


12 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


コメント機能がオフになっています。
bottom of page