top of page

WKR: Benut de vrije ruimte optimaal

Het einde van het jaar nadert snel, en dat betekent dat het raadzaam is voor bedrijven om tijdig te overwegen hoe ze de werkkostenregeling (WKR) gaan inzetten en te zorgen dat ze het fiscale voordeel niet onbenut laten. Een goede planning kan niet alleen fiscale voordelen opleveren, maar ook de tevredenheid en motivatie van werknemers vergroten.


Wat is de WKR?

Als werkgever mag u een percentage van het totale fiscale loon besteden aan onbelaste vergoedingen, verstrekkingen en terbeschikkingstellingen voor de werknemers. Het bedrag dat de werkgever onbelast mag besteden, is de vrije ruimte. U moet deze, bijvoorbeeld in uw administratie, aanwijzen en labelen als ‘eindheffingsloon’. Over de vrije ruimte hoeft u geen loonheffing af te dragen. De vrije ruimte wordt elk jaar opnieuw vastgesteld.


In 2023 is de vrije ruimte over het fiscale loon tot en met € 400.000 3,0%. Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 is de vrije ruimte in 2023 1,18%. Komt het bedrag dat de werkgever onbelast besteedt, boven de grens van de vrije ruimte? Dan moet u over het gedeelte dat boven de grens komt, 80% belasting betalen (eindheffing).


Meer weten?

Wilt u meer weten over het optimaal benutten van de vrije ruimte in de WKR? Wij adviseren u daar graag over.

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page